Tips ter voorbereiding MTB vakantie Ardennen

Je hebt maanden gespaard en kostbare tijd vrij genomen van je werk – het laatste wat je wilt is dat je fietsvakantie niet goed uitpakt.

Vermijd woede, ruzie en stress met onze gids over hoe je voor te bereiden op een fiets-gerelateerde plezier in de zon.

  1. Kies de juiste plek

Beslis wat je van je reis wilt: epische afdalingen met een trail, fietsen waar nog nooit iemand is geweest, rondjes fietsen in een park en biertjes drinken, of al het bovenstaande?

Doe onderzoek, lees recensies, vraag advies aan mensen die er al geweest zijn en kies een locatie die past bij jouw rijstijl en vaardigheden.

Tip: Mountainbiken Ardennen – ActiefArdennen.nl

  1. Voorbereiding is de sleutel

Het laatste wat je wilt is dat je motor je in de steek laat. Zorg ervoor dat hij goed onderhouden is en goed rijdt voordat je gaat. Neem een reserve mech hanger, remblokken en alle andere onderdelen die specifiek zijn voor jouw motor mee.

Overweeg ook een vervangende achterschakeling en banden mee te nemen – met een beperkte keuze aan fietsenwinkels in veel plaatsen, is het gemakkelijk om veel te veel te betalen voor nieuwe onderdelen.

  1. Boek uw transfer

Wacht niet tot je midden in de nacht bent aangekomen om erachter te komen dat er tot de ochtend geen bussen naar je hotel gaan. Proberen om meerdere fietsdozen in een hatchback taxi te proppen is geen pretje.

Bespaar uzelf de stress door uw transfers van tevoren te boeken. Bijna alle grote fietsbestemmingen hebben speciale diensten van/naar het dichtstbijzijnde vliegveld.

  1. Laat je niet zien en blaas

Het is gemakkelijk om op de eerste dag voluit te gaan, met een grote valpartij of vermoeidheid tot gevolg. Omdat de grote afdalingen je flink te pakken zullen krijgen, is het een goed idee om een aantal rustdagen in te bouwen.

Het is beter om een dag vrij te nemen en de rest van de tijd hard te rijden dan een grote valpartij te riskeren. Aan de zijlijn zitten kijken hoe je maten rijden is nooit leuk.

Uitgelicht: Mountainbiken Durbuy routes – omgeving Barvaux MTB tracks

  1. Maximaliseer de fietstijd

Onderzoek de trails en plan wat je elke dag wilt doen. Als je het gebied niet kent, kan het de moeite waard zijn om met een gids te rijden. Hij of zij kan je de mooiste verborgen routes laten zien en weet waar je het beste kunt eten en een biertje kunt drinken na de rit.

Maak ook gebruik van de liften – de energie die je bespaart door niet de heuvels op te ploeteren, kun je gebruiken om meer afdalingen te maken!

You may also like...