Veilig een E-bike gebruiken voor ouderen

Naarmate je ouder wordt komen er steeds meer hulpmiddelen bij in je leven. Dat kan ook in de positieve zin van het woord betekenen want gelukkig bestaan er nu meer leukere hulpmiddelen als alleen de rolator!

De nadelen van ouder worden

Ouder worden merk je het eerst aan je eerste grijze haar, het stijver worden van de spieren, dingen vergeten. Maar dat is nog niet het ergste! Je wordt steeds minder mobiel waardoor je steeds meer afhankelijk bent van hulpmiddelen. In het begin wil je er niet aan want je geest is nog zo jong. Maar na al een aantal keer flink onderuit gegaan te zijn met als resultaat een gebroken heup en een langdurig revalidatieproces erna, kun je niet anders als accepteren dat je afhankelijk wordt. Velen doen nog zelf graag boodschappen of willen er even tussenuit naar het park. Maar lopen is te ver! Voorheen kon je nog makkelijk op de fiets stappen maar dat wordt met de gewone fiets onmogelijk en onveilig.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-fietsen/

Hedendaagse hulpmiddelen
Wat is het dan fijn om te zien dat de technologie in de wereld net als je leeftijd steeds meer vooruit gaat. Nieuwe gadgets worden bedacht om het voor ouderen makkelijker te maken. Als je alleen al denkt aan de fiets dan zijn er tegenwoordig elektrische fietsen in overvloed die het de ouderen een stuk makkelijker maken om mobiel te blijven. Dit komt omdat de fietsen een licht frame hebben, uitgerust zijn met trapondersteuning, een lage instap hebben en je snel van A naar B kunnen brengen. Zelfs tegenwind houdt je niet meer thuis!

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/e-bike-kopen/

Veilig de weg op

Het kan zijn dat vanwege ongemakken er al even niet meer gefietst is. Dan is de aanschaf van de E-bike natuurlijk een uitkomst maar ook riskant. Ook het reactievermogen is vertraagd waardoor inhalen ook riskant kan zijn. Kortom, willen we niet alsnog in het ziekenhuis terecht komen dan zijn er van te voren wat voorzorgsmaatregelen te nemen om zodoende veilig op de fiets te stappen:
• Neem de tijd tijdens het opstappen
• Oefen eerst op rustige weggedeeltes voordat je je begeeft in het drukke verkeer
• Monteer een spiegel op de fiets wat het inhalen makkelijker maakt
• Fiets niet te snel, de maximum snelheid is 25km per uur
• Draag opvallende kleding

Als je het woord ‘veiligheidstips voor de elektrische fiets’ intikt op Google, dan kom je heel wat informatie tegen die je veilig door het verkeer heen proberen te loodsen!

You may also like...